Axel Weber

Psychiater

Als psychiater heb ik meer dan 20 jaar ervaring in psychotherapeutische behandelingen en psychiatrische problematieken. Aanvankelijk ben ik gestart in een algemeen psychiatrisch ziekenhuis. Gaandeweg ben ik me meer gaan specialiseren in de forensische psychiatrie en in de verslavingszorg. Ik heb daarbij gewerkt met personen met een afhankelijkheidsproblematiek, zowel binnen een residentiële als ambulante setting. Hier is dan ook mijn interesse in de verslavingszorg sterk gegroeid. 

Als psychiater weet ik hoe belangrijk het is om deze doelgroep met zorg en met de juiste medicatie goed te behandelen. Dit biedt in combinatie met een kwalitatieve psychotherapeutische behandeling de beste resultaten. Zelf pas ik daarbij inzichten vanuit systemische hoek en dieptepsychologie toe. 

Bij VCSV vind ik het mooi om te werken in een multidisciplinair team, waarbij zowel vanuit de eigen ervaring, als vanuit een wetenschappelijk onderbouwde visie gewerkt wordt. Uit ervaring weet ik dat deze aanpak mensen helpt in de strijd om hun verslaving te overwinnen.