Individuele therapie

Naast ons groepsaanbod is er bij ons ook de mogelijkheid tot het volgen van individuele sessies als therapie voor seksverslaving.

Sekscounseling

Bij sekscounseling gaan we op zoek naar de oorsprong van de verslaving en de verdere ontwikkeling ervan. We brengen de effecten op het dagelijkse leven van de verslaafde in kaart.

Wij hanteren hierbij het “Opportunity, Attachment and Trauma” (OAT) model, ontwikkeld door Paula Hall. Dit model biedt een nieuw classificatiesysteem en middelen aan counselors voor de behandeling van seksverslaving. In het OAT-model wordt onderscheid gemaakt tussen drie oorsprongen: de gelegenheid (opportunity), de gehechtheid (attachment) en het trauma (trauma). Het herkennen van de oorsprong maakt een behandeling effectiever.

Gun jezelf een ander leven en maak een afspraak voor individuele sekscounseling. Twijfel je nog over je verslaving? Doe dan de gratis testjes.

Traumabehandeling – Brainspotting

Wat is brainspotting?

Brainspotting is een therapievorm die voorbij praten en inzichten verkrijgen ligt. Wat wil dit nu zeggen? Hiervoor is een kleine omweg nodig die ons eenvoudig de structuur en de functie van onze hersenen uitlegt. Onze hersenen bestaan eigenlijk uit 3 verschillende breinen: de hersenstam, de neocortex en het lymbische systeem ofwel het primitieve, het rationele en het emotionele brein.

De hersenstam, ook bekend onder de naam reptielenbrein, is verantwoordelijk voor het aansturen van alle basisfuncties om te kunnen overleven. Ook de welgekende Fight, Flight of Freeze-reactie die dieren gebruiken om te overleven wordt in dit deel van de hersenen opgeslagen.

De neocortex, het verstandelijke brein is het recentste deel van onze hersenen. Dit gedeelte staat in voor de verstandelijke functies zoals redeneren, onthouden, concentratie, verbanden leggen.

In het lymbische systeem zitten onze gevoelens, emoties en affecties opgeslagen. Als we ingrijpende gebeurtenissen, trauma’s of andere impactvolle zaken ervaren worden die in dit deel van de hersenen opgeslagen.

Brainspotting focust op het lymbische systeem.

Wat maakt Brainspotting bijzonder?

Gesprekstherapie en cognitieve therapie maken gebruik van de neocortex en werken heel goed om inzichten te krijgen, omkadering, inzicht in oorzaak en gevolg,… Maar door dit praten, krijgen we nog geen toegang tot het limbische systeem waar juist de blokkades zijn opgeslagen die we willen verwerken.

Wat is nu het verwonderlijke aan Brainspotting?

Met Brainspotting krijgen we wel toegang tot het lymbische systeem en door de techniek kunnen we de blokkade, het trauma of andere impactvolle gebeurtenissen opsporen en een verwerking laten plaatsvinden, waardoor het natuurlijk herstellend vermogen van onze hersenen terug geactiveerd wordt en de blokkade natuurlijk herstelt.

Hierdoor worden we in de toekomst niet meer getriggerd door die gebeurtenissen en moeten we geen fight/flight of freeze reactie meer vertonen, maar gaan we terug in onze diepere zelf terechtkomen en veel meer interne rust ervaren. Een echte eye-opener!